• +31 (0) 649704588
  • vwholiday@gmail.com

Groningen Arrangementen

Naast het reguliere verhuur van onze campers bieden we ook rondreizen door de provincie Groningen aan.

Wanneer men Groningen zegt denkt men aan kale weilanden, de aardbevingen en veel boerderijen. Maar Groningen heeft nog véél meer. Prachtige pitoreske dorpjes, uitgestrekte natuur, een diversiteit aan flora en fauna, het kleinste getijden haventje van Nederland, oeroude bossen, het noordelijkste puntje vaste land van Nederland of een ritje met de stoomtrein behoren tot de mogelijkheden in Groningen. En dan hebben we nog maar een kleine greep gedaan aan wat er te beleven valt in deze prachtige, voor velen nog onbekende provincie. Al die mogelijkheden hebben wij bijelkaar gebonden in een map en hier twee routes bij gemaakt die langs al die bijzondere plekjes in Groningen voeren.

 

Wat biedt deze mogelijkheid extra

  • Een uitgestippelde route langs de hoogtepunten van de provincie Groningen met aan het einde van de dag een tip voor een overnachtingsplaats
  • Een informatiemap met informatie over de provincie en de activiteiten in de provincie.

 

 

 

 

Route 1: Er gaat niets boven Groningen

Er gaat niets boven Groningen was jarenlang de slogan van de campagne om Groningen te promoten. En deze slogan zegt alles. Wanneer je op de dijk staat en je kijkt uit over de Waddenzee, dan zie je niets boven Groningen. De stilte, de kleine pitoreske dorpjes en het prachtige Lauwersmeer gebied is nog maar een kleine greep uit de prachtige plekjes die Noord West Groningen biedt. Groningen heeft het kleinste getijden haventje, het smaltste straatje waar je met de auto door mag rijden, de oudste herberg van Nederland, het kleinste hotel op de wereld en nog veel meer toppers om te ervaren.

 

 

Route 2: Van Drenthe tot aan 't Wad

"Van Lauwersee tot Dollard tou, van Drenthe tot aan 't Wad... " is een regel uit het Gronings volkslied. En dat laatste is wat u tijdens deze rondreis in omgekeerde volgorde gaat doen. De 3 daagse route gaat eerst langs het Wad om vervolgens af te zakken naar de grens met Drenthe. Het wijde uitzicht in het noorden wordt langzamerhand steeds kleinschaliger naar mate de route richting Drenthe gaat. En ook de geschiedenis van Groningen komt steeds beter in beeld. Het zal blijken dat Gronningen veel meer te bieden heeft dan aardbevingen en boerderijen.

Voor meer info kunt u een mailtje sturen naar vwholiday@gmail.com.