• +31 (0) 649704588
  • vwholiday@gmail.com

Mogen we ons even voorstellen?

VW Holiday camperverhuur is begonnen als een particulier initiatief. Vanuit ons enthousiasme voor de Volkswagenbus en het rondtrekken door Europa zijn wij in 2013 begonnen met het verhuren van onze Volkswagen kampeerbus. Vanachter onze keukentafel werden de boekingen geregeld, de vakantieverhalen aangehoord en de ervaringen uitgewisseld. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en ook een aantal buscampers rijker. Nog steeds met hetzelfde enthousiasme verhuren we Volkswagen kampeerbussen.

Maar wie zijn wij?

familie van rij Wij zijn een ondernemend gezin bestaand uit Leo & Gerwien van Rij en hun 3 kinderen. Van huis uit zijn we beiden opgegroeid met kamperen. Dit hebben we samen voortgezet en ook met kleine kinderen gingen we er in de zomermaanden met de tent op uit. In 2009 hebben we onze eerste Volkswagen Multivan aangeschaft. Na een weekendje proefdraaien waren we om. Dít wordt onze manier van kamperen. En dit is nog steeds onze manier van kamperen. Nog even enthousiast als in het begin doorkruisen we heel Europa. Van noord naar zuid, van oost naar west. En de kinderen gaan met ons mee. Soms bivakeren we 1 nacht op een plek, soms wat langer. Meestal op een camping, maar ook wel op camperplaatsen of in de natuur. Vaak begint het na twee of drie nachten te kriebelen en pakken we ons kampement weer op om verder te gaan. En dat hoeft niet eens ver te zijn. Want soms blijkt er zoveel te beleven, dat we na een paar kilometer alweer een plekje om te overnachten zoeken. En dat is wat wij zo heerlijk vinden aan onze buscamper, we gaan daar waar de dag ons brengt. Niks geboekt, niks staat vast, we zien wel wat er komt. Onze camper staat voor ons voor ultieme vrijheid!

In het begin van onze relatie hebben we een Volkswagen T1 gekocht met het ideaal om deze klaar te maken en daarin ooit te gaan rondtoeren. En dat ideaal staat nog steeds, net zo als de T1...

onze eigen camper

Maar het zijn niet altijd verre reizen die we met de camper maken. Ook dicht bij zijn er nog mooie plekjes om te ontdekken. Groningen is een afwisselende provincie. We hebben het Wad, de oude bossen in het Westerwold, het Nationaal Park Lauwersmeer en mooie dorpjes met oude kerkjes. Ook op deze uitstapjes gaat onze kampeerbus mee. Lang niet altijd om er in te overnachten, maar voor het gemak dat je alles bij de hand hebt.

Sinds de zomer van 2017 verhuren we ook campers in Portugal. Portugal is een prachtig gastvrij land wat onze harten heeft gestolen. En dit willen we graag delen met anderen. We pendelen nu regelmatig heen en weer tussen beide landen. We hopen in Portugal ook huisjes te gaan verhuren voor degene die het land van af een centraal gelegen plek willen ontdekken.